Странице

Predrag Žižović: "Poruka vode"

Kristal vode „Posle molitve“
Kristal vode „Posle molitve“
Devedesetih godina prošlog veka, japanski naučnik dr Masaru Emoto, došao je do velikog naučnog otkrića, tačnije možda bi bilo pravilnije reći: uspeo je da dokaže ono što su stari narodi znali vekovima. Dokazao je da voda pamti, odnosno da voda ima, kako je on to nazvao, svoje „lice“. U prilog tome idu fotografije hiljade različitih kristala vode koji su menjali svoju strukturu u zavisnosti od spoljašnjih uticaja, odnosno od vibracija kojima su bili izloženi.

Prvi uspešan snimak kristala vode napravljen je 1994. godine. Postupak je bio jednostavan, u petri šolju bi se stavila kap vode koja bi se zatim zamrzla. Potom bi se zaleđeni kristali vode stavili pod mikroskop i fotografisali uvećani 200 do 500 puta. Vrlo brzo je dr Emoto zaključio da iskristalisan molekul čiste vode postaje čist kristal dok zagađena voda stvara kristale nepravilne i razbijene strukture. Naravno, do ovog zaključka je bilo jednostavno doći upoređujući fotografije kristala čistih izvorskih voda, glečera, kišnica i voda iz reka koje protiču kroz velike gradove i industrijske zone.

Međutim, dr Emoto i njegovi saradnici primetili su da voda sa svakim kristalom pokušava da prenese neku poruku, kao i to da voda uvek teži da bude bistra, odnosno da se pročisti. To ih je navelo da krenu korak dalje, da istraže kako ljudska svest utiče na vodu. Pre zamrzavanja vode na nju su delovali nekim spoljnim uticajem, sa nestrpljenjem očekujući njen odgovor. Otkriće je bilo čudesno.

Prvo su vodi puštali muziku. Kao polaznu osnovu uvek su uzimali destilovanu vodu zato što ima jednostavnu kristalnu strukturu sa najmanjim brojem nečistoća. Voda se različito kristalisala u zavisnosti od vrste muzike i od numere. Zatim su vodi pokazivani ispisani tekstovi različitog sadržaja na koje je ona, takođe, različito reagovala. Kristali destilovane vode bi se znatno promenili i kada bi im se pre zamrzavanja pokazala neka fotografija. Do kakvog zaključka su naučnici došli?

Po rečima dr Masaru Emotoa, voda nam daje odgovore na sva pitanja, samo treba da ih postavimo na pravi način. Voda je na napisane reči koje imaju pozitivno značenje (izjava zahvalnosti, ljubav, duša, anđeo, lepo…) odgovarala obrazujući prelepe kristale, dok je na reči negativnog značenja (ubiću te, budalo, đavo, demon, ružno…) formirala kristale razbijene strukture. Kristal destilovane vode koji je pre zamrzavanja bio stavljen na fotografiju trešnjinog cveta dobio je oblik sličan cvetu trešnje, dok je onaj kome je bila pokazana fotografija Stounhedža pokazivao pravac sever-jug, poput igle kompasa.

Događaj koji je najviše zapanjio i zadivio dr Emotoa i njegov tim desio se na brani Fuđivara u japanskoj prefekturi Gunma, mestu gde je voda izuzetno zagađena. Fotografija kristala vode pre eksperimenta je zastrašujuća i po rečima dr Emotoa „ima izraz lica osobe koja prolazi kroz agoniju“. Na vodu je zatim delovao Kato Hoki, glavni sveštenik hrama Đujuhouin, moleći se pored brane jedan sat. Kristal vode koji se potom obrazovao bio je predivan. A kakav bi drugačiji bio kada se sjedine ljubav i zahvalnost sa vodom? Treba napomenuti da je voda izuzetno loše reagovala na ispisane reči ako što su rat, kloniranje ljudi, brza (instant) hrana, nuklearni reaktor, kao i na broj 666. Takođe kristali vode su imali razbijenu stukturu nakon delovanja talasa koje proizvode mobilni telefoni i mikrotalasne rerne. A naravno, ne treba zaboraviti da se ljudski organizam najviše sastoji od vode, i posebno se treba zapitati kako naše okruženje, koje smo sami napravili, deluje na nas na ćelijskom nivou?! Mislim da nam voda daje odgovor na pitanje zašto ima toliko bolesti i patnje.

Dakle, voda nam daje odgovore. Zašto je ne pitamo sve što nas interesuje? Dr Masaru Emoto je do sada objavio knjige „Poruka vode“ I, II i III deo (kod nas je izašao prvi deo u izdanju IP „Zlatni zmaj“ i „Kokoro“) u kojima se mogu naći odgovori na to šta nas čeka ako nastavimo da bez imalo osećaja, ljubavi i zahvalnosti, grabimo i uništavamo sve što nam padne pod ruku. Šta će se desiti ako nastavimo da jurimo i otimamo od prirode i ljudi, ako još više zaboravimo na prirodne ljudske osobine, na dobrotu, saosećajnost, ljubav, ako naše savršenstvo i svest o tome ko smo i šta smo žrtvujemo zarad profita, ega i lažne sreće. Voda je čovečanstvu ispisala recept izlečenja. Sa svakim svojim kristalom ona nas podseća šta treba da uradimo da bi živeli u miru i ljubavi, da bi bili zdravi i srećni. Ako smo već zaboravili svu lepotu istinskog življenja, ako smo “zaboravili” šta je dobro a šta loše, poslušajmo vodu, dopustimo joj da nam pomogne, jer je čovečanstvo došlo do ivice, do ponora, a voda nas stalno podseća: LJUBAV i ZAHVALNOST.

Нема коментара:

Постави коментар